Λευκο

Ο δικτυακός τόπος του Λευκού - Κάτω Προστοβά

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Home Τα Νέα
The News

ΠΟΣΑ ΛΑΘΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Πριν απο τρία χρόνια το ΔΣ του συλλόγου των απανταχού Λευκιωτών όρισε την τελευταία Κυριακή των Απόκρεω σαν ημέρα μνημοσύνου των νεκρών καταγομένων εκ Λευκού συγχωριανών.

            Με σκοπό λοιπόν να παρευρεθώ στο συγκεκριμένο μνημόσυνο ήρθα από την Αθήνα το Σάββατο 21/2/2015 το απόγευμα και μαθαίνω στο εστιατόριο ότι είχε διαδοθεί οτι την επομένη «ποιός στη χάρη σας» στην εκκλησία θα Ιερουργήσει ο Επίσκοπος !

            Πράγματι την επομένη το πρωί (ΚΥΡΙΑΚΗ 22/2/2015) στην εκκλησία λίγο το εκκλησίασμα αλλά εκεί Ιερουργούσε ο Επίσκοπος με συνοδεία τέσσερις πρεσβυτέρους, ένα διάκονο, φυσικά τον πρεσβύτερο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, δύο ιεροψάλτες και μερικούς προσκεκλημένους.

            Στο εκκλησίασμα δεν υπήρχε κανένα από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου. (1ο λάθος).

            Η Ιερουργία προχώρησε κανονικά μέχρι την ώρα που ήρθε η ώρα της κατήχησης από τον Επίσκοπο ο οποίος βάλθηκε να διορθώσει τα κακώς κείμενα για τις διασκεδάσεις που δεν αρμόζουν σε Χριστιανούς μέσω ειδωλολατρικών εορτασμών. (βλέπε Κούλουμα) (2ο λάθος)

            Στη συνέχεια ήρθε η ώρα του μνημοσύνου. Εδώ ο καλός μας ο Ιερέας της εκκλησίας «διετάχθη να ξεχάσει» το βιβλίο με τα ονόματα των νεκρών συχωριανών και να διαβαστούν μόνο ονόματα πρόσφατα αποδημησάντων. Επειδή τέτοιο κατάλογο δεν μπόρεσαν να πάρουν ο διάκονος (ακόλουθος του Επισκόπου) «βρήκε» σε ένα πρόσφορο, που είχε δώσει ένας συγχωριανός για τον παπά, «δέκα ονόματα» τα οποία και διάβασαν για το μνημόσυνο. (3ο λάθος).

            Το μνημόσυνο τελείωσε. Ακολούθησε όμως η τελετή απονομής τίτλου Πρωτοπρεσβυτέρου στον συνταξιούχο Πρεσβύτερο Ιωάννη που εκτελούσε χρέη πρεσβυτέρου σε εκκλησία στην Καλλιθέα. Εκρίθη από το εκκλησίασμα «ΑΞΙΟΣ». Μήπως όμως ήταν το 4ο λάθος ?. Οχι πως δεν το αξίζει αλλά μήπως θα ήταν πιό σωστό να τον κρίνει το δικό του εκκλησίασμα στην δική του ενορία?

 

                                                                                                                 Νίκος Δόλκας.

 

Περισσότερα...
 

ΕΥΧΕΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Ευχές του Συλλόγου:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΕΥΧΕΤΑΙ στα μέλη , στους φίλους και τους συντοπίτες ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ –ΥΓΕΙΑ- ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ να μπορέσουμε να αντέξουμε τις δυσκολίεςμας και τους πόνους μας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2011 21:35 Περισσότερα...
 

Εναρξη λειτουργίας

E-mail Εκτύπωση PDF
Σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα του Λευκού Τριχωνίδας στην Αιτολοακαρνανία. Η ιστοσελίδα αυτή σας πληροφορεί για ότι αφορά το χωριό. Εάν θέλετε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας στο nikos(παπάκι)dolkas.org ;όπου (παπάκι) = @
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 11 Μάρτιος 2012 17:51
 ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ

Ποιά η σχέση σας με το Λευκό